Παναγιώτης Σκούτας

Συνεντευξη στα Γκυζιακα Νεα

Συνεντευξη στα Γκυζιακα Νεα

Συνεντευξη στα Γκυζιακα Νεα
Μαΐου 02
10:22 2014
Share Button

Ο κ. Καμίνης θεωρεί ότι στις εκλογές στο δήμο της Αθήνας, οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν για δήμαρχο και όχι ενάντια στα μνημόνια. Εσείς ως παράταξη που στηρίζεστε από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

Οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου καλούνται να δώσουν όραμα και ελπίδα στη πόλη. Δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει ούτε μια μέρα χαμένη. Καλούνται να επιλέξουν δήμαρχο για να αλλάξει σελίδα η Αθήνα. Τα μνημόνια είναι αυτά που επέφεραν την ανθρωπιστική κρίση στη πόλη, αυτά που συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα. Δεν αντιλαμβάνομαι ένα τέτοιο δίλημμα. Όταν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το νερό της ΕΥΔΑΠ, ένα μέτρο μνημονιακής πολιτικής, δεν εξαρτάται ποιον δήμαρχο θα έχει η πόλη για να μην πούμε το νερό νεράκι;

Οι Αθηναίοι   έχουν δυο επιλογές. Ή θα επιλέξουν υποψήφιους του πολιτικού κατεστημένου, “ανεξάρτητους διαχειριστές και εργολάβους”   που χρέωσαν χρόνια τώρα το δήμο χωρίς έργο, που συντάχθηκαν με τα μνημόνια, ή θα επιδοκιμάσουν την κοινωνική και αυτοδιοικητική ανασυγκρότηση της πόλης, που θέτει ο συνδυασμός μας «Ανοιχτή πόλη» και ο υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 

Φτάνει μόνο το δίλημμα για την επιλογή;

Προφανώς όχι. Οι πολίτες ταυτόχρονα πρέπει να συγκρίνουν την ηθική, το πρόγραμμα, τις δυνατότητες και τη θέληση του κάθε υποψήφιου, της κάθε παράταξης. Η Ανοιχτή πόλη και στις τέσσερις αυτές προϋποθέσεις ανταποκρίνεται πλήρως. Η πορεία μας αυτά τα οκτώ χρόνια το επιβεβαιώνει. Έχουμε πρόγραμμα ρεαλιστικό, έχουμε καταθέσει εμπεριστατωμένες θέσεις και προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, έχουμε   αναπτύξει δράσεις και έχουμε τη   θέληση να τα βάλουμε με τα άνομα συμφέροντα. Θα θέσω όμως και μια άλλη πλευρά επιλογής το πόσο σέβονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι τους πολίτες. Αυτό το είδαμε πρόσφατα στην ανοιχτή εκδήλωση του συλλόγου κέντρου Αμπελοκήπων (ανοιχτό debateυποψηφίων δημάρχων) όπου Καμίνης , Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης δεν παρέστησαν στο πάνελ.

 

Ο κ. Καμίνης ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να μην κλείσει ο δήμος και τα κατάφερε, εσείς γιατί δεν το συμμερίζεστε αυτό;

Με αυτή τη λογική δεν είναι ο μόνος που τα κατάφερε. Κατ΄ αντιστοιχία όλοι οι δήμοι ανά την επικράτεια που δεν έκλεισαν, μπορούν να θεωρηθούν   πετυχημένοι.

Όταν όμως έχουμε κολυμβητήρια να μην λειτουργούν, εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές , όταν δεν υπάρχουν κονδύλια για τα δημοτικά ιατρεία, όταν τα ΚΑΠΗ δεν προσφέρουν τίποτα. Όταν υπάρχει μηδενική   πολιτιστική δραστηριότητα. Όταν το τεχνικό έργο είναι ανύπαρκτο, όταν έμειναν οι μισοί εργαζόμενοι στο δήμο αυτό τι είναι, δεν είναι κατάρρευση του δήμου; Εμείς θεωρούμε ότι ο κ. Καμίνης δεν έκανε τίποτα για να σώσει το δήμο διαχειρίστηκε ως ένας καλός ταμίας την οικονομική λιτότητα και την μείωση των ταμειακών εσόδων του οργανισμού , μόλις 110 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια. Μήπως αντέδρασε, μήπως πήρε μέτρα βελτίωσης των οικονομικών από άλλες πηγές; Προσπάθησε να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του , διεκδίκησε ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου που είναι πάνω από 75 στο δήμο μη ενταγμένα στο ΤΑΙΠΕΔ, για τις ανάγκες τις πόλης; Προχώρησε σε διαχειριστικούς ελέγχους να μάθουμε που πήγαν τα δάνεια και πως αξιοποιήθηκε το δημόσιο χρήμα; Και γιατί ενώ χρήματα δεν υπάρχουν   συνάπτει μια λεόντεια σύμβαση για τρία χρόνια με εταιρεία για τη συντήρηση των απορριμματοφόρων ύψους 24 εκατ, ευρώ;

 

Για τους Σπηλιωτόπουλο και Κακλαμάνη τι έχετε να πείτε;  

Εκπροσωπούν την συντηρητική άποψη στην αυτοδιοίκηση. Τον κ. Κακλαμάνη τον γνωρίσαμε, ως δήμαρχο   της Ν.Δ , χρέωσε με δάνεια τον Δήμο και είχε μια καταστροφική τετραετία όπου οι πολίτες του γύρισαν τη πλάτη. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τώρα είναι ο επίσημος υποψήφιος με τη σφραγίδα της Ν.Δ, ο οποίος στήριξε με την ψήφο του ως βουλευτής τα μνημονιακά μέτρα. Εκφωνεί   δυστυχώς   μια ακροδεξιά ατζέντα, δεν έχει πρόγραμμα και όραμα για την πόλη.

 

 

Εάν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εκλεγεί τι θα πρέπει να περιμένει ο κάθε πολίτης στην Αθήνα;

Καταρχήν η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα στο κάθε πολίτη να τον ακούσει και να δώσει λύσεις στα μικρά αλλά βασανιστικά προβλήματα καθημερινότητας. Θα επιδιώξουμε μέσα από θεσμικές αλλαγές να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα υπάρξει αποκέντρωση και διαφάνεια θα εφαρμόσουμε τον συμμετοχικό προϋπολογισμό σε κάθε κοινότητα. Θα υπάρξουν μέτρα κοινωνικής ανακούφισης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, θα διευρύνουμε ποιο αποτελεσματικά την αλληλεγγύη στις γειτονιές τις Αθήνας. Θα παρθούν πρωτοβουλίες για τους άστεγους. Θα αξιοποιήσουμε τα δημοτικά ιατρεία και το νοσοκομείο Ελπίς. Θα συμβάλουμε ώστε η πόλη να γίνει ποιο ασφαλής για τους πολίτες.

Όμως γνωρίζουμε ότι όσα μέτρα και να παρθούν δεν θα υπάρξει ανάκαμψη εάν δεν τονωθεί η οικονομία στη πόλη. Χρειάζονται να παρθούν μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση με το δήμο σε άμεση συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς. Να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη, να επενδύσουμε στην σύγχρονη τεχνολογία σε συνεργασία με νέους επιστήμονες και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Να δώσουμε κίνητρα ώστε να υποστηριχθεί η κοινωνική οικονομία. Να συμβάλει ο ιδιωτικός   τομέα στην οικονομική ανόρθωση της πόλης με κριτήριο την κοινωνική συνοχή και τη μείωση τις ανεργίας.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

φωτογραφικο υλικο

φωτογραφικο υλικο

Ψηφιακός Οκτώβρης 2017

Συνδεσμοι