Παναγιώτης Σκούτας

Χαιρετισμός του Διευθυντή του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Π. Σκούτα στην έκδοση γραμματόσημου Δήμου Νίκαιας και ΕΛΤΑ

Χαιρετισμός του Διευθυντή του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Π. Σκούτα στην έκδοση γραμματόσημου Δήμου Νίκαιας και ΕΛΤΑ

Χαιρετισμός του Διευθυντή του  Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Π. Σκούτα στην έκδοση γραμματόσημου Δήμου  Νίκαιας  και ΕΛΤΑ
Σεπτεμβρίου 27
11:04 2017
Share Button

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίοι και κυρίες βουλευτές

Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι

Κυρία πρόεδρε των Ελληνικών ταχυδρομείων

Κυρίες και κύριοι,

θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση   και τη δυνατότητα που μου δίνετε  να απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού ψηφιακής πολιτικής  Νίκου Παππά.

Θέλω  ταυτόχρονα να συγχαρώ το Δήμο Νίκαιας, καθώς και τη  διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, για τη πολύ σημαντική πρωτοβουλία που πήραν, για την έκδοση του γραμματοσήμου με θέμα το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Τέτοιες πρωτοβουλίες τιμούν την αυτοδιοίκηση, αλλά και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και αναδεικνύουν  την ευαισθησία   στην ιστορική μνήμη, αλλά και το  μήνυμα  που έχουμε υποχρέωση να δώσουμε  στις νέες γενιές.

73 χρόνια και 40 ημέρες από εκείνη την αποφράδα ημέρα του 1944.

Αναρωτιέμαι… Έχει κάποιος το δικαίωμα να μην γνωρίζει το ιστορικό του ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ; Έχει το δικαίωμα να μην ξέρει το χρονικό της στυγερής δολοφονίας των πατριωτών της 17ης Αυγούστου του 1944; Κι επιπλέον αν έχει κάποιος το δικαίωμα να μην τιμά την αντιστασιακή δράση που έλαβε χώρα ΕΔΩ;

Οι εκδηλώσεις μνήμης πιστεύω ότι  δίνουν απαντήσεις σε τέτοιου είδους  ερωτήματα με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αποδίδουν   φόρο τιμής,  αλλά  και αναγνωρίζουν το πολιτικό  καθήκον που έχουμε προς όλους  τους αγωνιστές πατριώτες που αντιστάθηκαν και πολέμησαν  για την Εθνική ανεξαρτησία  ενάντια στο φασισμό και το Ναζισμό.

Κυρίες και κύριοι

Οι εποχές του σκληρού νεοφιλελευθερισμού που επιβάλλονται στην Ευρώπη, με πολιτικές μνημονίων,  λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής, εκκολάπτουν τις ποιο αντιδραστικές και ακροδεξιές κοινωνικές συμπεριφορές που απειλούν την δημοκρατία και την ελευθερία, για αυτό  εμείς οφείλουμε να θυμόμαστε και ταυτόχρονα να πράττουμε.

Δεν μπορούμε  να κλείνουμε μάτια και αυτιά στις φασιστικές πρακτικές και ήχους που  ξεπετάγονται, χρειάζεται να επαγρυπνούμε και να κτίζουμε ένα πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι  σε τέτοια φαινόμενα.

Αγαπητοί φίλοι

Το πιο σοβαρό μήνυμα αυτών των επετειακών εκδηλώσεων είναι η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ που έχουμε ως κοινωνία,  να αγωνιζόμαστε  με λαϊκή ενότητα όπως και τότε , ώστε να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την επιτήρηση, να διαμορφώσουμε μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προοπτικής.

Χρειάζεται να οραματιστούμε το αύριο γνωρίζοντας το παρελθόν και αντλώντας διδάγματα  από αυτό. Ωφειλουμε  ταυτόχρονα να μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά τα ιστορικά γεγονότα όπως αυτά έχουν  καταγραφεί,  χωρίς υπερβολές ή διαστρεβλώσεις, με σεβασμό στην αλήθεια.

Σε αυτό το πνεύμα έρχεται να προστεθεί η  δημιουργία ετούτου του γραμματοσήμου και του λευκώματος των  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ με το  ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ και την στήριξη του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο γραμματόσημο. Κι είναι σπουδαίο γιατί από σήμερα η ιστορία απέκτησε έναν ακόμα καταγεγραμμένο μάρτυρα της θυσίας των ηρωικών πεσόντων της 17ης Αυγούστου του 44.

Το δικαίωμα προς την ανθρώπινη αξίωση κερδίζεται μέσα από τις πράξεις μας.

Κι όταν είναι έτσι,  όλα τα άλλα ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Share

About Author

Editor

Editor

φωτογραφικο υλικο

φωτογραφικο υλικο

Ψηφιακός Οκτώβρης 2017

Συνδεσμοι