Παναγιώτης Σκούτας

Αγροτικές κινητοποιήσεις και πολιτικές προεκτάσεις

Αγροτικές κινητοποιήσεις και πολιτικές προεκτάσεις

Αγροτικές κινητοποιήσεις και πολιτικές προεκτάσεις
Φεβρουαρίου 24
11:03 2016
Share Button

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών πιθανότατα να ανοίξει το δρόμο για την εκτόνωση της κατάστασης μέσα από βελτιώσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, την στήριξη της αγροτικής πολιτικής. Οι βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης πρέπει να αξιολογηθούν από τον αγροτικό κόσμο και να προσμετρηθούν με τις δυσκολίες και τα γενικότερα προβλήματα που έχει να επιλύσει η χώρα. Η συνέχιση των μπλόκων δεν είναι η λύση στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους και στο διάλογο που επιθυμεί η κυβέρνηση να συνεχίσει.

Αυτό τον ένα μήνα των κινητοποιήσεων των αγροτών και του δημόσιου διαλόγου κοινωνικών φορέων και πολιτικών κομμάτων, μπορούν να βγουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι φανερό ότι η αντιπολίτευση επιδίωξε να αξιοποιήσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών με απώτερο στόχο την κοινωνική έκρηξη και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Τα προβλήματα των αγροτών, όπως και το ασφαλιστικό, δεν δημιουργήθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είναι αποτέλεσμα των χρόνιων καταστροφικών επιλογών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Η σημερινή κυβέρνηση με δεδομένη την συμφωνία που υπήρξε επιχειρεί να διαχειριστεί τα πιο κρίσιμα μεγέθη της με διάλογο και κοινωνική ευαισθησία, να βάλει τις βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη και την αγροτική μεταρρύθμιση.

Share

About Author

Editor

Editor

φωτογραφικο υλικο

φωτογραφικο υλικο

Ψηφιακός Οκτώβρης 2017

Συνδεσμοι