Παναγιώτης Σκούτας

Παναγιωτης Σκουτας, Συντονιστης Ανοιχτης Πολης : Ολοι μαζι μπορουμε……

Παναγιωτης Σκουτας, Συντονιστης Ανοιχτης Πολης : Ολοι μαζι μπορουμε……

Παναγιωτης Σκουτας, Συντονιστης Ανοιχτης Πολης : Ολοι μαζι μπορουμε……
Μαρτίου 24
13:27 2014
Share Button

Η Αθήνα ζει μαζί με όλη τη χώρα μια πολλαπλή κρίση. Ο κοινωνικός αποκλεισμός , η ανεργία, οι απολύσεις, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, η περιστολή δικαιωμάτων , δεν είναι οι μόνες συνέπειες της κρίσης,είναι και η ίδια η γκρίζα εικόνα της πόλης. Είναι η λειψή ασφάλεια, η καθαριότητα, οι ελεύθεροι χώροι, οι κοινωνικές υποδομές, προβλήματα καθημερινότητας του κάθε πολίτη .

Η πόλη ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται ως χώρος υπερεκμετάλλευσης που γεννά κοινωνικές ανισότητες, αντιτιθέμενα συμφέροντα, ταξικές διαφορές, αλλά και πολιτισμικές διαβαθμίσεις. Η μη αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων οδηγεί στην κατάρρευση των πολιτισμικών και κοινωνικών αξιών μας. Η διέξοδος πρέπει να είναι συλλογική, κοινωνική, δημοκρατική και με κατεύθυνση μιας άλλης προοπτικήςτόσο για τη χώρα , όσο και για την πόλη .

Τις προηγούμενες δεκαετίες δεν υπήρξαν πολιτικές μετασχηματισμού της οικονομικής ανάπτυξης και του αστικού χώρου στην Αθήνα. Το πρόγραμμα της Ανοιχτής πόλης δίνει τους άξονες για ποια πόλη προτείνουμε. Είναι ένα σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης σε επίπεδο θεσμών, κοινωνικών λειτουργιών, αστικών αναπλάσεων, στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης στη πόλη. Η κοινωνία της γνώσης προβάλλει για την Αθήνα ως η εναλλακτική και ταυτοχρόνως επιθυμητή λύση οικονομικής ανάκαμψης.

Στηρίζεται στην δημοκρατική συγκρότηση και στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων που θα περιορίσουν αισθητά τα φαινόμενα της ναζιστικής και ακροδεξιάς παρουσίας. Θέλουμε η πρωτεύουσα να αναδειχθεί σε κοιτίδα πολιτισμού, σε κέντρο σύγχρονης τεχνολογικής ανάπτυξης. Πρωτεύουσα λίκνο της δημοκρατίας, πόλη πρωτοβουλιών σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Αυτή η στόχευση δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλων των παραγωγικών και κοινωνικών ομάδων στην πόλη, υπόθεση που συνδυάζεται με μια άλλη κυβερνητική πολιτική για το ρόλο της αυτοδιοίκησης και του πρώτου δήμου της χώρας .

Οι μέχρι τώρα διοικήσεις του Δήμου, Καμίνης , Κακλαμάνης αλλά και η υποψηφιότητα του Αρη Σπηλιωτόπουπουλου είναι γεννόσημα της ίδιας πολιτικής που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή της, και το δήμο στην διάλυση του. Στις εκλογές του Μαΐου έχουμε την δυνατότητα να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Στην Αθήνα ή νίκη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη θα υπηρετήσει τον άνεργο, τον φτωχό, τον αδικημένο, την ανάπτυξη στη πόλη. Θα είναι ο δήμαρχος που μαζί με τους πολίτες θα αναμετρηθεί με τα προβλήματα για να αλλάξουμε την πόλη , να της δώσουμε ελπίδα, χρώμα και ζωή .

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

φωτογραφικο υλικο

φωτογραφικο υλικο

Ψηφιακός Οκτώβρης 2017

Συνδεσμοι