Παναγιώτης Σκούτας

Σε “Γκαζι” μετατραπηκε η Τεχνοπολις A.E.

Σε “Γκαζι” μετατραπηκε η Τεχνοπολις A.E.

Σε “Γκαζι” μετατραπηκε η Τεχνοπολις A.E.
Μαρτίου 03
09:37 2011
Share Button

Οικονομικές ατασθαλίες και όχι μόνο πρόεκυψαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολις Α.Ε. την περασμένη Τρίτη 1η Μαρτίου. Μετά από εισηγητική ενημέρωση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την κατάσταση της επιχείρησης, συζητήθηκαν θέματα προσωπικού, η λειτουργία των κυλικείων και οι διαφαινόμενες οικονομικές ατασθαλίες στα ταμεία τους, καθώς οι άξονες του νέου επιχειρηματικού σχεδίου.

Ο Εκπρόσωπος της Ανοιχτής πόλης στο Δ.Σ  Παναγιώτης Σκούτας συνηγόρησε υπέρ των εκτιμήσεων της διοίκησης σχετικά με την λειτουργία των κυλικείων, και στη συνέχεια διατύπωσε μια σειρά από  καταγγελίες, όπως είχε κάνει και  στο προηγούμενο Δ.Σ:
1. Στα κυλικεία της Τεχνόπολις λειτουργούσαν παράνομες  ταμειακές μηχανές που εξέδιδαν αποδείξεις χωρίς φορολογικό μηχανισμό.
2. Είχαν εκδοθεί και διακινούνταν στις μεγάλες εκδηλώσεις της Τεχνόπολις κουπόνια αγοράς προϊόντων από το κυλικείο, χωρίς να υπάρχει στέλεχος και απόκομμα, χωρίς αρίθμηση και χωρίς ημερομηνία έκδοσης.
3. Εκδίδονταν  αποδείξεις  με  ποσά 1.000 και  1.500 ευρώ ανά απόδειξη, που δεν δικαιολογούνταν από τις τιμές των εμπορευμάτων του κυλικείου της Τεχνόπολις.
4. Υπάρχουν  κλεισίματα  ταμειακής μηχανής του κυλικείου της Τεχνόπολις,  Σάββατα στις 4 το πρωί, πράγμα που δεν δικαιολογείται από τις εκδηλώσεις και το ωράριο λειτουργίας της εταιρείας.
5. Από τα στοιχεία  προκύπτει ότι, σύμφωνα με τις αγορές των κυλικείων,  μόνο για  το 2010, αυτές έφτασαν το ποσό των 197.000 χιλ. ευρώ  και, σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους των κυλικείων, τα αντίστοιχα έσοδα  από πωλήσεις θα έπρεπε να ανέρχονται  στο ποσό των 500 με 550 χιλιάδων Ευρώ. Όμως, τα έσοδα που φαίνονται στα λογιστικά βιβλία αποτυπώνονται στις 242.000 Ευρώ μόνο.
6. Ως αποτέλεσμα αυτής της  κατάστασης, η εταιρεία   εμφανίζει  οικονομικό άνοιγμα που, μόνο   για το διάστημα της  θητεία της προηγούμενης Διοίκησης, ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο Ευρώ.  Την ίδια στιγμή που, για να λειτουργήσει η Τεχνόπολις, ο Δήμος μέσω του ΠΟΔΑ επιχορηγεί την εταιρεία  κάθε χρόνο με 1.450 εκατομμύρια Ευρώ από τα χρήματα των Αθηναίων φορολογουμένων.
Κατόπιν, ο εκπρόσωπος της Ανοιχτής Πόλης ενέκρινε την πρόταση  για την απόλυση του Διευθυντή των κυλικείων κ. Ζαμπατιώτη και την κίνηση νομικής  διαδικασίας  για διαφυγόντα κέρδη της εταιρείας, αλλά και την πρόταση για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές. Παράλληλα, χαιρέτησε την απόφαση επαναπρόσληψης εργαζόμενης που είχε αναίτια απολυθεί από  την προηγούμενη Διοίκηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε  ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται να είχαν καταλάβει διευθυντικές θέσεις εργαζόμενοι που, όχι μόνο δεν είχαν τα τυπικά προσόντα, αλλά δεν ασκούσαν καν και τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: ο οδηγός του προέδρου κ. Ιγνατίου ήταν Διευθυντής του τομέα χορηγιών, η γραμματέας του ήταν Διευθύντρια καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η υπάλληλος του λογιστηρίου ήταν Διευθύντρια προβολής, επικοινωνίας, και διεθνούς συνεργασίας, την ίδια στιγμή που ο προϊστάμενός  της (προϊστάμενος λογιστηρίου) ήταν Οικονομικός Διευθυντής.
Ταυτόχρονα, ενημερωθήκαμε ότι υπήρχαν  εργαζόμενοι, που εργάζονταν  στα κυλικεία ως ενοικιαζόμενοι, με σύμβαση μέσω ιδιωτικής  εταιρείας. Επειδή όμως   δεν υπήρχε παρουσιολόγιο για τις  ημέρες και ώρες που εργαζόταν ο καθένας,   δε μπορούσε να πιστοποιηθεί υπεύθυνα  και με έλεγχο η συγκεκριμένη χρέωση  προς την εταιρεία ενοικίασης των εργαζομένων, αλλά με μόνη την εντολή του Προέδρου.

Η Ανοιχτή πόλη, επ’ευκαιρία των εξελίξεων αυτών, δηλώνει ότι επαληθεύονται τα όσα έχει κατά καιρούς εκφράσει για την λειτουργία των ΑΕ του Δήμου. Πιστεύουμε πως δικαιωνόμαστε για την πρόταση που είχαμε καταθέσει, περί  υπαγωγής της Τεχνόπολις στον ΠΟΔΑ, και τη μη   μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

φωτογραφικο υλικο

φωτογραφικο υλικο

Ψηφιακός Οκτώβρης 2017

Συνδεσμοι