Παναγιώτης Σκούτας

Φωναζει ο κλεφτης, να φοβηθει ο νοικοκυρης…

Φωναζει ο κλεφτης, να φοβηθει ο νοικοκυρης…

Ιουλίου 12
09:39 2011
Share Button

Κατατέθηκε αγωγή, για αποζημίωση 600 χιλ. ευρώ, σε βάρος του Παναγιώτη Σκούτα, στελέχους της Ανοιχτής Πόλης και εκπροσώπου της στο Δ.Σ της «Τεχνόπολις», για συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική βλάβη, από τον κ. Ιγνατίου, πρώην πρόεδρο της «Τεχνόπολις». Η αγωγή αφορά καταγγελίες που έφερε στην δημοσιότητα ο κ. Σκούτας, για οικονομικές ατασθαλίες στην οικονομική διαχείριση της εταιρείας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από διαχειριστικό έλεγχο της νέας Διοίκησης.

Σε μια περίοδο που απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα από σκάνδαλα και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης την οποία καλείται να πληρώσει η κοινωνία, ορισμένοι θεωρούν δυσφήμιση τη διαφάνεια στ οικονομικά των δημοτικών φορέων και τον πολιτικό έλεγχο.

Θεωρούμε πολιτική τη συγκεκριμένη δίωξη. Στρέφεται ενάντια στην παράταξή μας και στο σύνολο των κινημάτων της πόλης που αγωνίζονται για χρηστή διοίκηση  σε κάθε υπηρεσία του Δήμου. Στρέφεται ενάντια στους πολίτες της Αθήνας που ζητούν να γνωρίζουν ποιοι και πώς διαχειρίζονται τα χρήματα τα οποία οι ίδιοι καταβάλουν ή προκύπτουν από δημοτικές λειτουργίες. Στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους που με δική τους πρωτοβουλία ανέδειξαν πλευρές αυτής της κακοδιαχείρισης.

Οι  ενέργειες αυτές δείχνουν την αδυναμία απάντησης της προηγούμενης διοίκησης της «Τεχνόπολις» απέναντι σε όσα της καταλογίζονται. Γι αυτό προβαίνει σε κινήσεις πανικού απέναντι σε όσα πρόκειται να της καταλογιστούν  για  κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες που έχουν ήδη διαπιστωθεί.

Οι καταγγελίες της  Ανοιχτής Πόλης επαληθεύονται  από δυο δεδομένα: από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και από τα οικονομικά δεδομένα της «Τεχνόπολις» του 2011 σε σχέση με το 2010.

Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη αγωγή, γιατί αποτελεί  ποινικοποίηση  του πολιτικού ελέγχου και των νόμιμων δημοκρατικών δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης στην άσκηση των καθηκόντων της.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

φωτογραφικο υλικο

φωτογραφικο υλικο

Ψηφιακός Οκτώβρης 2017

Συνδεσμοι